… ali trojna čokoladna torta z malimi navihanimi pujski. :)
Če imate radi čokolado + se radi smejete, bo tale torta kot nalašč za vas!
Recept sem našla tukajle, sama pa sem ga še malo spremenila po svoje (itak :)).
Najprej sem spekla čokoladno torto:
– v parni kopeli stopiš 250g temne čokolade, 1 skodelico sladkorja, 5 žlic masla in 2 žlici kave ali vode, nato ohladiš
– z lopatico umešaš 5 rumenjakov (enega po enega) in 1/3 skodelice moke, nato pa še sneg (ki si ga stepel iz 5 beljakov in ščepca soli)
– zliješ na pomaščen pekač in pečeš 35-45 min na 175° C
– pečeno pustiš počivat 10 min, nato obrneš na pladenj z glavo navzdol.
Pripraviš glazuro:
– v parni kopeli stopiš cc.150 g temne čokolade in dodaš sladko smetano (po občutku)
Nato narediš ograjico za čokoladno mlako:
– 10 paketkov kitkatov razlomiš na polovice, nato pa jih še razrežeš po dolžini na pol (ker je torta dokaj nizka)
– z glazuro premažeš stranice in zraven prisloniš kitkate, da se rahlo prilepijo, nato pa vse skupaj hitro zavežeš s trakom in narediš lepo pentljico
Glazuro premažeš čez torto (pazi, da ni preveč tekoča!) in v čokoladno mlako namestiš pujske, ki si jih prej oblikoval iz marcipana …
Naj se imajo karseda fino, tebi pa bodo v še večje veselje po kosilu (no, malo naj se poleže, ker je torta superduper nasitna :)) na krožniku ob skodelici kave …
Ojnk ojnk.
:)