MENU

TANJA PEČENKO

Tanja Pečenko se je rodila 6. 6. 1988 v Ljubljani. Po OŠ Majde Vrhovnik je obiskovala Gimnazijo Vič, ki jo je leta 2007 zaključila kot zlata maturantka. Poleg tega je z odliko maturirala tudi na umetniški gimnaziji (SGBŠ Ljubljana – strokovni program: balet), kjer je igrala tudi klavir.

Nastopanje je njena največja življenjska strast. Že vrsto let se uči solo petje (pri profesorjih Marjeti Gerkšič, Željki Predojević Korošec, Tjaši Fajdiga), obiskuje delavnice muzikala ter v muzikalih tudi nastopa (Jožef in njegova sanjsko pisana obleka, Uscana vas, Mamma Mia, Veronika Deseniška, Druščina, Nune v akciji, Povodni mož). Je članica skupine Muzikalci, nastopa na poslovnih dogodkih, porokah idr. ter povezuje prireditve. Kot pevka velikokrat sodeluje tudi s svojim možem, pianistom Lovrom Frelihom ter drugimi glasbenimi zasedbami in orkestri. Kot mentorica režira in ustvarja različne otroške in mladinske predstave ter koreografira za različne pevske zbore.

Dvakrat se je udeležila šova Slovenija ima talent: leta 2011 v duetu Muzikalki ter leta 2021 s skupino Muzikalci - obakrat so se uvrstili v polfinale.

Velik del njenega življenja je zasedel ples. V obdobju 2007-2020 je poučevala balet v različnih šolah - Gibalni institut Vija Vaja, Plesna šola Ples plus, Plesna šola Moje sanje, GŠ Nazarje, GŠ Risto Savin Žalec.

Poleg baleta je plesala tudi sodobne, stilne in karakterne plese, jazz balet, flamenko in salso, tako da je razširila svoj razpon plesnega znanja.

Leta 2019 je izdala knjigo Male baletke in njihove cvetke ter obenem ustvarila svojo blagovno znamko Mala baletka - luškarije za igrive balerine.

Sicer pa je zaključila študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani ter s strani Univerze v Ljubljani kot ena izmed sedmih izbranih študentov z vseh ljubljanskih fakultet prejela svečano listino za študente z najboljšim uspehom.

Aktivno se ukvarja tudi s fotografijo, na temo slovenske fotografije je tudi diplomirala, svoje fotografije je razstavljala in objavljala v različnih revijah (samostojna razstava na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, državni fotonatečaj Picture Slovenia, fotonatečaj revije National Geographic, revija Digitalna kamera ...), sedaj pa vodi svoje fotografsko podjetje, fotografira portrete, poroke, pa tudi različne predstave in dogodke.

Tanja Pečenko svoje življenje posveča umetnosti na splošno in jo kot samozaposlena v kulturi poskuša povezovati in obogatiti na različne načine.

ZAPRI