MENU

Tole poslastico se res splača narediti, zlasti če vam za zajtrk paše nekaj rahlo kislo-grenkega, superca!

 

DSC_0171

Za izdelavo potrebujete: bio pomaranče, ingver, želirni sladkor … (sama vedno delam precej po okusu, tukajle mislim, da sem uporabila 14 pomaranč, pol ingverjeve koreninice in ok. 2 kg želirca … sicer pa lahko za točnejše mere pogledate na net – zato ga pa imamo, ne? :))

DSC_0141 DSC_0140 DSC_0146 DSC_0126 DSC_0128 DSC_0127

Pomaranče za kratek čas potopimo v krop, da se lupina “očedi”, jih obrišemo in olupimo oranžni del olupka (torej čimmanj belega) …

DSC_0149 DSC_0150 DSC_0155

Potem lupinico na drobno sesekljamo …

DSC_0162

… in jo damo v lonec, zraven pa še sredico pomaranč (stran olupimo belo kožo, nato pa s filigransko natančnostjo po koščkih izrežemo meso, da v marmeladi ne bo nobenih membran). Ja, ta del je kar zamuden. :)

Dodamo sladkor, malo vode in nariban ingver ter kuhamo cc. četrt ure, nato pa natočimo v vroče steklene kozarce.

DSC_0168

DSC_0174 DSC_0177

Dober tek! :)

KATEGORIJE

ZAPRI