MENU

Odlični mafinčki za sveže pomladne (skoraj poletne) dni! Kisla smetanca jih naredi rahlo kremaste, limona in domača ribeznovo-malinova marmelada kiselkaste, mak pa v ustih pokajoče grižljaje presenečenja …

V veliki skledi s prsti zmučkaš 2/3 skodelice sladkorja in naribano lupinico 1 limone – dobiš tako fino aromatično zmes, kamor umešaš 2 skod. moke, pol pecilnega in 1/4 žličke soli.

V drugi posodici zmešaš 3/4 skod. kisle smetane, 2 jajci, žličko vanilinega ekstrakta, sok ene limone in 8 žlic stopljenega (ohlajenega) masla.

Tekoče sestavine primešaj suhim, nato pa dodaj še 2 žlici maka (jaz sem uporabila nemletega, da fajn poka :)). Nato nafilaš modelčke za mafine do polovice, v vsakega dodaš eno žličko domače marmelade (ribez, maline, borovnice – po želji) in do vrha napolniš modelčke – mase je za ok. 12 mafinov.

Pečeš 18-20 minutk na 200 ° C, ko pa se ohladijo, jih po želji namažeš z limonino sladko glazuro. Mmmm …

Pa dober tek! :)

 

KATEGORIJE

ZAPRI